ترمینال سرور کامپیوتری است که که به کاربران امکان دسترسی به برنامه ها، اطلاعات و منابع دیگری که در یک سرور در شبکه ذخیره شده اند، را می دهد. کاربران به جای اجرای برنامه ها و ذخیره اطلاعات به صورت محلی، با استفاده از Remote Desktop به یک terminal server متصل میشوند و تسک هایشان را روی سرور انجام میدهند.
ترمینال سرور روی سرور اجرا می شود و دسترسی از راه دور به رابط گرافیکی و سیستم عامل برنامه را فراهم می کند. با استفاده از Terminal Server، کاربران می توانند به برنامه ها و اطلاعات روی سرور به گونه ای دسترسی داشته باشند که گویی در یک رایانه محلی هستند. در عین حال، تمام اطلاعات و برنامه ها روی سرور ذخیره می شوند که کار با آن ها را کارآمدتر و ایمن تر می کند.
از نظر فنی، یک ترمینال سرور بر روی یک سیستم عامل ویندوز سرور اجرا می شود و از پروتکل های Remote Desktop Protocol (RDP) یا Independent Computing Architecture (ICA) برای دسترسی از راه دور به کاربران استفاده می کند. همچنین می تواند از مکانیزم های مختلف احراز هویت و مجوز برای دسترسی ایمن به اطلاعات و برنامه ها استفاده کند.
یکterminal server را می توان برای اهداف متنوعی مانند دسترسی به برنامه ها از راه دور، همکاری در اسناد، مجازی سازی ایستگاه کاری و موارد دیگر پیکربندی کرد. همچنین می توان آن را با سایر سیستم های مدیریتی و امنیتی مانند Active Directory ادغام کرد تا مدیریت متمرکز کاربران و دسترسی به منابع را فراهم کند.
مزایای کلی ترمینال سرور
۱) دسترسی سریع
همه کارمندان نیاز دارند که اطلاعات را به وسیله یک دسترسی سریع، درون شرکت به اشتراک بگذارند. ترمینال سرور برای دسترسی از راه دور به ایستگاه های کاری و برنامه ها استفاده می شود که به کاربران اجازه می دهد روی کامپیوترهای خود کار کنند و به برنامه ها و فایل ها در سرورهای از راه دور دسترسی داشته باشند. این ویژگی می تواند برای شرکت هایی که می خواهند به کارمندان دسترسی به اطلاعات متمرکز و برنامه ها را بدون نیاز به حضور در دفتر فراهم کنند، ارزشمند باشد.
۲) مدیریت متمرکز
نرم افزار ترمینال سرور تقریباً مانند هر پچ یا به روزرسانی دیگری تنها یک بار نیاز به نصب دارد و این یک مزیت بزرگ محسوب می شود. شما مجبور نیستید آن را روی هر رایانه نصب کنید، بنابراین در زمان صرفه جویی می شود و تضمین می کند که همه کاربران شما از یک نسخه استفاده می کنند. همچنین سازماندهی مشاهده کاربران به راحتی انجام میشود. اگر کاربران مشکوک به نقض قوانین باشند یا جلسات آن ها فعالیت های غیرمعمولی نشان دهند، به راحتی می توانید بررسی کنید که چه اتفاقی می افتد.
۳) عملکرد عالی
مزیت دیگر ترمینال سرور این است که به تعداد زیادی از کاربران امکان می دهد همزمان با استفاده از کلاینت RDP تعبیه شده در سیستم عامل ویندوز، آن را از راه دور مدیریت کنند. شما می توانید به طور همزمان ۳۰-۴۰ کاربر که برنامه های “سنگین” را روی terminal server اجرا می کنند، در جلسات کاربری خود (بازه های کاربری) متصل شوید و همه آن ها توسط سرویس مدیریت جلسه (Manager service) کنترل می شوند.
۴) صرفه جویی در منابع و فضا
به کارگیری ترمینال سرور در سازمان، کاهش هزینه های سخت افزاری و صرفه جویی در فضای دفاتر را به دنبال دارد؛ چراکه اطلاعات و برنامه ها بجای ذخیره شدن در هر کامپیوتر، بر روی سرور ذخیره می شوند.
بیشتر بخوانید: فایل سرور چیست؟ + نحوه کار و مزایای file server
فناوری های مجازی سازی دسکتاپ
VDI (محیط دسکتاپ مجازی) و RDS (سرویس های ریموت دسکتاپ) دو فناوری مختلف مجازی سازی دسکتاپ هستند که برای ارائه دسترسی از راه دور به ایستگاه های کاری و برنامه ها استفاده می شوند.
VDI دسکتاپ مجازی برای هر کاربر را بر اساس هایپروایزر فراهم می کند. هر کاربر یک کامپیوتر مجازی با تمام سیستم عامل ها و برنامه های کاربردی لازم دریافت می کند.بنابراین، کاربر کنترل کاملی بر فضای کاری خود دارد و تمام تغییرات فقط در ماشین مجازی ذخیره می شوند. این ویژگی به کاربران امکان می دهد تا با عملکرد و امنیت بالا کار کنند اما به منابع زیادی برای مدیریت و نگهداری ماشین های مجازی نیاز دارد.
RDS از یک رویکرد متمرکز برای مجازی سازی دسکتاپ استفاده می کند. این خصوصیت به چندین کاربر امکان می دهد تا از یک سرور اشتراکی برای دسترسی به یک دسکتاپ استفاده کنند. همچنین هر کاربر فقط به جلسه خود در سرور دسترسی دارد که ممکن است شامل تنظیمات و برنامه های کاربردی او باشد. این اقدام باعث صرفه جویی در منابع و ساده سازی مدیریت می شود، اما اگر کاربران زیادی از یک سرور استفاده کنند، می تواند موجب افت عملکرد آن گردد.
علاوه بر موارد بالا، VDI معمولاً به سخت افزار بیشتر و هزینه های نگهداری بالاتر از RDS نیاز دارد. با این حال، VDI سطح بالاتری از امنیت و عملکرد فردی بهتر را فراهم می کند، در حالی که RDS برای سازمان های بزرگ با منابع محدود مناسب تر است.
کاربردهای Terminal Server برای کسب و کارها
ارائه دسترسی از راه دور به دسکتاپ و برنامه ها
ویژگی دسترسی ریموت در ترمینال سرور، این امکان را به کارمندان می دهد تا از هر جایی در جهان با دسترسی به اینترنت کار کنند. ارائه دسترسی ریموت انعطاف پذیری کار و بهره وری را افزایش می دهد. داشتن ترمینال سرویس برای کسب وکارهایی که در مناطق یا قاره های مختلف شعبه دارند، ضروری است.
ساده سازی فرآیند مقیاس بندی
برای مثال، توسط ترمینال سرور، می توانید بدون خرید و نصب رایانه یا سرور جدید، کاربران یا برنامه های کاربردی جدید را در صورت نیاز اضافه کنید.
مدیریت متمرکز اطلاعات و برنامه های کاربردی
به عنوان مثال، برنامه ها را می توان بر روی سرور نصب و به روز کرد و کاربران می توانند از راه دور به آنها دسترسی داشته باشند.
تضمین امنیت هنگام کار با اطلاعات محرمانه
کاربران فقط از طریق سرور می توانند به برنامه ها و اطلاعات دسترسی داشته باشند. به وسیله این ویژگی احتمال دسترسی غیرمجاز و افشاشدن اطلاعات کاهش می یابد.
بیشتر بخوانید : بررسی پروتکل مدیریت شبکه dhcp سرور و کلاینت + DHCP برای سوئیچ
کاهش هزینه های تجهیزات
ترمینال سرور هزینه های سخت افزاری را کاهش می دهد زیرا بیشتر توان محاسباتی را می توان به صورت ریموت فراهم کرد. همچنین هزینه نگهداری و ارتقاء تجهیزات را کاهش می دهد.
ویژگی های بالا تنها بخشی از کارهایی است که یک کسب و کار می تواند از ترمینال سرور برای به دست آوردن آنها استفاده کند. البته موارد استفاده ممکن است بسته به نیازهای تجاری و صنعت کسب و کار متفاوت باشد.
جمع بندی مبحث ترمینال سرور
Terminal Server یک ابزار ارزشمند برای کسب و کار است که به سازمان ها امکان می دهد هزینه های نگهداری کامپیوترها را کاهش داده و بهره وری کارمندان را افزایش دهند. خلاصه مزایای اصلی استفاده از ترمینال سرور برای کسب و کار عبارتند از:
- مدیریت متمرکز برنامه ها، اطلاعات و تنظیمات برای کاهش زمان و هزینه نگهداری کامپیوترها و بهبود امنیت اطلاعات
- دسترسی از راه دور
- کاهش هزینه ها
- صرفه جویی در منابع و فضا
- مدیریت آسان
بنابراین، استفاده از ترمینال سرور می تواند به بهره وری کارمندان کمک کند، هزینه ها را کاهش دهد و مدیریت زیرساخت IT را در یک کسب و کار ساده تر کند.
رفرنس ها:
- وب سایت sim-networks
*فهرست مطالب :
مقالات مرتبط
هیچ مقاله ی مرتبطی یافت نشد
بازتاب: بررسی پروتکل مدیریت شبکه dhcp سرور و کلاینت + DHCP برای سوئیچ